top of page
black.png
Externa / de verdeling

Externa verdeelt unieke en innovatieve dak- en geveloplossingen met focus op esthetiek, duurzaamheid en prijs/kwaliteit. Door het implementeren van nieuwe technieken in de bouwschil investeren we maximaal in esthetiek en comfort. Slimme daken en gevels besparen energie en wekken tegelijk hernieuwbare energie op waardoor ze zichzelf op termijn volledig terugverdienen.

Externa is uw professionele totaalpartner voor de bouwschil. Samen met onze partners ondersteunen wij elke klant, aannemer  en de architect in hun zoektocht naar de perfect oplossing.

Heliartec / de productie

Heliartec is wereldwijd toonaangevend fabrikant van esthetische zonnepanelen. Het professioneel, gespecialiseerd team bundelt tientallen jaren kennis en ervaring op vlak van monokristallijne zonnepanelen met state-of-the-art esthetische afwerkingstechnieken. Met hoofdkantoor en productieafdeling in Taiwan en kantoren in de Benelux-kantoor staat het in voor de productie en distributie van esthetische BIPV oplossingen voor heel Europa.

 

De bedrijfsnaam Heliartec, samengesteld uit helios (Zon), art en tech verwijst naar de drie elementen die ze in hun producten samenbrengen: zonne-energie, esthetiek en techniek. Ze ontwikkelen en produceren innovatieve, duurzame en esthetische bouwelementen die door energie op te wekken zichzelf volledig terugverdienen.

 

 

Pixasolar / het merk

Alle esthetische BIPV oplossingen van Heliartec dragen de naam Pixasolar: een sterk merk met grote diversiteit aan producten en toepassingen. Naast volledig zwarte en transparante zonnepanelen bieden ze een gamma inkjet geprinte zonnepanelen op maat aan waarmee de bouwschil een nieuwe, unieke look én functie krijgt.

 

Ideaal voor architecten en vastgoedeigenaren die worden geconfronteerd met uitdagingen voor BENG-bouwoplossing.

 

 

BIPV_gevel_spa.jpg
De onderscheiding

Pixasolar onderscheidt zich zowel op vlak van techniek als esthetiek. De productie en afwerking van onze esthetische BIPV oplossingen is uniek in de wereld. Met een gepatenteerde behandeling en kleuring van het glas, geoptimaliseerde zonnecel opmaak en randafdichting is Pixasolar de referentie op de markt van zonnepanelen als gevelbekleding.

 

Naast De IEC, CE, CPR en RoHS certificaten heeft Pixasolar ook haar onderscheidende “electrical circuit patent” vastgelegd in Europa.

De bekroning

In 2020 werd Pixasolar door een 40-koppige jury bekroond met de Red Dot Design Award  “Best of the Best”. Wij kregen deze award op basis van het innovatieve karakter, de functionaliteit, de kwaliteit én de duurzaamheid van onze panelen. We zijn zeer trots dat we vandaag deel uitmaken van ’s werelds beste ontwerpen en designproducten.

 

bottom of page