top of page
BIPV_gevel.jpg
main3.jpg
Zonnecellen
PERC

Wij kiezen om esthetische en praktische redenen resoluut voor hoogkwalitatieve PERC zonnecellen. Hun quasi effenzwart oppervlak verbetert het kleurcontrast en de uniformiteit van de keramische inkjet print.

 

Onze PERC cellen blijven hun vermogen op termijn uitstekend behouden.   

MONOKRISTALLIJN

We werken steeds met mono-kristallijne cellen met hoge prestaties en een lagere snelheid van lichtgeïnduceerde afbraak (LID). De lage celtemperatuurcoëfficiënt zorgt voor hogere prestaties bij hoge temperaturen.

 

Mutlicrystalline cellen kunnen na enkele jaren microscheuren vertonen door cyclische spanning en thermische uitzetting.

BYPASS-DIODES

We streven ernaar om elke oppervlakte zo efficiënt mogelijk te bedekken. Door in ons ontwerp gebruik te maken van een slim circuitontwerp met bypass-diodes kunnen we de schaduwwerking beperken.

 

Onze ervaren techniekers en designers maximaliseren het vermogen rekening houdend met omgevingsfactoren.

ZONNECELLEN

Beste uit twee werelden

PIXASOLAR combineert het beste uit twee werelden: de meest kwalitatieve en duurzame zonnecellen met de beste, meest geavanceerde digitale druktechnologie. 

KERAMISCHE INKJET PRINT

Meest geavanceerde, duurzame druktechnologie

ULTRAHELDER GLAS

Minimale reflectie, maximale lichttransmissie

HIGH-END ZONNECELLEN

Stabiel, gegarandeerd hoog rendement

pixa_print.png
SLIM MONTAGESYSTEEM 

Snelle, professionele en efficiënte montage

Printtechnologie

PIXASOLAR maakt gebruik van de meest geavanceerde digitale druktechnologie met hoge druknauwkeurigheid en flexibiliteit naar maatvoering. De techniek maakt het mogelijk om full-color hoge resolutie afbeeldingen in de zonnepanelen verwerken. Het gebruik van keramische inkjetprinting stelt ons in staat om probleemloos texturen als hout, baksteen, marmer, e.a. te simuleren. Projecten kunnen zo volledig op maat en naar eigen design worden ontworpen.

De keramische inkt wordt aan de binnenzijde van het voorglas geprint en via de nieuwste techniek duurzaam gehard. De print is ingesloten in het glaspakket waardoor deze extra beschermd is tijdens transport en installatie alsook gevrijwaard blijft van beschadiging door gure weersinvloeden of door latere behandeling of reiniging van het glas. De inkjet printing achter het glas is uiterst kleurvast, gemakkelijker te reinigen en extreem duurzaam. 

esthetische zonnepanelen
bloem.jpg

Keramische printing combineert in tegenstelling to de traditionele CMYK-methode 6 kleuren in plaats van 4. Deze cutting edge printtechniek resulteert in een scherpere, meer levendige en accuratere print met een beter contrast en extra zuivere grijswaarden. Kortom, keramische inkjet zorgt ervoor dat elk beeld uiterst realiteitsgetrouw mogelijk wordt weergegeven.  

Karakteristieken
HET PANEEL

Lengte

Breedte

Gewicht

Glas voorzijde

Glas achterzijde

 

Kleuring / textuur

 

Inkapseling

Randafwerking

Structuur

variabel tussen 600mm - 3000mm

(in veelvouden van 300mm)

variabel tussen 600mm - 3000mm

(in veelvouden van 300mm)

28 kg/m² (5+5mm)

3mm - 10mm gehard glas

 

3mm - 10mm gehard glas

keramische inkjet print aan de binnenzijde van voorglas

PVB film

thermische dichting

randloos (zonder frame)

DE TECHNIEK

Type

Vermogen

Werktemperatuur

Aansluiting

Kabels / stekkers

Garantie

Mono c-Si zonnecel

100 - 150 Wp/m²

afhankelijk van kleur of print

-40°C tot +85°C

IP68 aan achterzijde

4mm² / Originele MC4

10 jaar fabrieksgarantie

25 jaar lineaire vermogensgarantie tot 80%

 

Temp Coëfficiënt

VOC

- 0.30 %/K

Isc

+ 0.039 %/K

Power

- 0.41 %/K

PIXALOGO3.png

Ultrahelder glas

glass.png

PIXASOLAR gebruikt ultrahelder glas om de authentieke kleurweergave en het natuurlijke karakter van de inkjet print te bevorderen. De lichttransmissie van ultrahelder glas ligt bovendien heel wat hoger is dan die van andere glassoorten. Dit maakt dat bij PIXASOLAR meer zonnestraling kan worden overgebracht naar de energietoevoer. In functie van het ontwerp kan voor matte of glanzende afwerking worden gekozen. Mat glas vermindert de verblinding en vormt een nog grotere weerstand tegen krassen en vlekken. Afhankelijk van het ontwerp bevordert mat glas de realiteitsgetrouwheid van de print.

Formaten en vormen

De PIXASOLAR panelen zijn verkrijgbaar in diverse standaardmaten. Daarnaast is er een mogelijkheid om zowel zonnepanelen als dummies op speciale maten te maken. De standaard productserie kent een breedte en lengte in veelvoud van 30cm, afgestemd op de gangbare maatvoering in de bouw. Zodoende kan het aantal dummy panelen worden geminimaliseerd en kan de maximale geveloppervlakte worden benut, zowel bij renovatie- als nieuwbouwprojecten.

formaten.PNG
print1.jpg
print1.jpg
print1.jpg

Gevelopbouw & isolatie

Het Isotherm MURO gevelsysteem zorgt ervoor dat de PIXASOLAR zonnemodules snel, correct en efficiënt worden geïnstalleerd. Isotherm MURO creëert een doorlopend isolatieschild, vrij van koudebruggen. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde is het systeem verkrijgbaar in diktes van 60 mm tot 160 mm (met een overeenkomstige RD-waarde van 2,72 m2 k/W tot 7,27 m2 k/W).

De geïntegreerde metalen lat in combinatie met de MURO profielen zorgen voor een perfecte uitlijning van de constructie. Bovendien creëert het isolatiesysteem direct de vereiste ventilatielaag tussen het isolatiepakket en de zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de bekabeling professioneel kan worden aangesloten en dat het rendement van de zonnepanelen maximaal wordt gegarandeerd.

muro.jpg
MURO3[1].jpg

PIXASOLAR kent een uitgebreide selectie van klangen met verschillende vormen, en kleuren. Zodoende kunnen de zonnepanelen in functie van de toepassing steeds esthetisch gemonteerd worden.

Veelgestelde vragen

Mooi systeem maar is dit wel betaalbaar?

In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden zijn PIXASOLAR zonnepanelen niet duur. Wanneer men de afwerking van een dak of gevel met een aparte zonne-installatie rekent dan is de prijs vaak vergelijkbaar. 

bottom of page